گیاه دارویی تلخون (ترخون)

ترکیبات شیمیایی و فرآوری
خشک کردن این گیاه در محل سایه سبب حفظ رنگ و میزان مواد موثره آن می گردد. البته استفاده از خشک کن های صنعتی در مورد این گیاه رونق فراوانی دارد و بدین منظور از دمای 40 درجه سانتیگراد استفاده می شود. مهمترین ماده موثره این گیاه اسانسی به رنگ زرد کم رنگ است که میزان آن بین 1 تا 3 درصد گزارش شده است. مهمترین اجزای اسانس ترخون عبارتند از استراگول (40 تا 70 درصد)، آلفا پینن، بتا پینن، لیمونن، میرسن و ... .


خواص درمانی و کاربردها
ترخون یکی از گیاهان معطر پر استفاده در صنایع غذایی می باشد و این گیاه بطور گسترده در صنعت تولید مواد اولیه آشپزی و همچنین کنسروسازی کاربرد دارد. ترخون بدلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از قدیم الایام به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه بوده است و سبب کاهش فشارخون هم می شود. همچنین در منابع علمی از این گیاه به عنوان کاهش دهنده درد دندان و دارای خاصیت ضد کرم یاد شده است.




 

 

تصاویر این گیاه

مقالات علمی انگلیسی در مورد این گیاه

/ 2 نظر / 517 بازدید
میلاد

سلام چند تا سوال داشتم اگر قادر به جواب دادنشون هستین خواهش میکنم جواب بدین 1جا و مکان برای کاشت ماریجوانا 2 کود 3زمان برداشت [ماچ]

محمد

با سلام به شما دوست گرامی، مطالب و موضوعات وبلاگ شما خیلی خیلی عالی و مفیدند از این بابت از شما ممنون و سپاسگذارم. 1 ایراد خیلی کوچولو درمورد مطلب ترخون امیدوارم که باعث ناراحتی نشم، اصل اسم این گیاه تلخونه در گویش عام معروف شده به ترخون ولی چون این گیاه تلخ مزه است از قدیم به اسم تلخون روش اسم گذاشتن