بانک مقالات کشاورزی و باغبانی و گیاه پزشکی
بانک مقالات کشاورزی و باغبانی و گیاه پزشکی فارسی انگلیسی ترجمه
موضوعات مطالب
آمار و امكانات
:
:

دانلود ديكشنري كشاورزي مخصوص بابيلون

پشتیبانی سایت

 

لینک عضویت در کانال تلگرامی ما ضمنا برخی مقالات فقط در کانال ما موجود هستند حتما بازدید کنید.


پاییز  95  برشما عزیزان  تبریک و تهنیت باد



اصول استخراج قند در دیفوزیون
ارسال شده توسط سیدمهدی شمس تاریخ ارسال : جمعه ۱۳۸۸/۸/٢٢

خروج قند از سلولهای خلال بر اساس تئوری انتشار یا دیفوزیون صورت می گیرد. شاید به نظر آید که
بهترین روش برای استخراج قند از چغندر آن باشد که به جای تهیه خلال چغندر را کاملا خرد کرده و
به قطعات ریزی تبدیل کنیم به طوری که دیواره سلولها پاره شوند و محتویات آنها را با فشردن خارج
نماییم. این روش دو نقص بزرگ دارد:
1- مواد غیر قندی زیادی به شربت وارد می شوند.

2- ذرات ریز چغندر به مقدار زیاد به شربت وارد می شود که جداسازی آنها آسان نیست.

پس چنین روشی مناسب نمی باشد و بهتر است که با استفاده از روش دیفوزیون و بهره گیری از اختلاف غلظت،محتویات قندی را از سلولهای خلال بیرون آوریم.
اما برای استفاده از روش دیفوزیون در استخراج قند از خلال موانعی وجود دارند که باید برطرف شوند.
اول آنکه سلولهای خلال زنده اند و غشای سلولی آنها فقط اجازه عبور آب را می دهد و از خروج مواد
محلول تا حد زیادی جلوگیری می کند . پس باید بصورتی حیات سلولهای خلال از بین برود و این کار
با استفاده از حرارت انجام می گیرد.
اگر استخراج قند از خلال را با آبی که دمای معمولی دارد انجام دهیم تنها حدود 30 تا 40 درصد قند
موجود در آن قابل استخراج است و بقیه در سلولهای خلال باقی می ماند .زیرا سلولهای زنده در برابر خروج مواد قندی مقاومت می کنند. درصورتیکه برای استخراج قند از آب گرم استفاده شود و خلالها به دمای حدود 72-75 درجه سانتیگراد برسند، عمل دیفوزیون قند بخوبی انجام می گیرید، زیرا دراثر حرارت غشای سلولها مقاومت خود را در اثر خروج مواد قندی از دست داده و بعنوان مانعی دربرابر عبور ساکارز عمل نمی کند. در اثر حرارت سلولهای چغندر می میرند و غشای آنها حالت فعال خود را از دست می دهد.
به طور کلی برای اینکه عمل دیفوزیون و استخراج قند بخوبی انجام شود سه عامل یعنی اختلاف غلظت داخل و خارج سلولهای خلال و حرارت و همزدن باید وجود داشته باشد. البته حرارت مورد
استفاده برای عمل استخراج قند از خلال نباید بیش از حد باشد چون موجب افزایش ورود ناخالصی
از خلال به شربت خام شده و از طرف دیگر تفاله خروجی از دستگاه دیفیوزر به خوبی فشرده نمیشوند .
در عمل اسمز خلال بوسیله شربت با غلظت کمتر احاطه می شود به منظور تبادل مواد بین شربت درون سلولی و شربتی که سلول را احاطه کرده است باید پرده نیمه تراوا باز گردد بدین منظور سلول بوسیله افزایش دما کشته می شود و پرده نیمه تراوا باز می گردد از عواملی که بر روی عمل اسمز موثر می باشند ،میتوان دما و تفاوت غلظت بین شربت درون سلولی و شربتی که سلول را احاطه کرده است نام برد هر چه این تفاوت و نیز هر چه دما بیشتر باشد سرعت عمل اسمز نیز بیشتر می شود باید توجه داشت که در ابتدای عمل اسمز شتاب خروج ماده قندی بیشتر از شتاب خروج مواد غیر قندی و هر چه به انتهای عمل اسمز نزدیک تر می شویم این عمل عکس می شود به طوری که در انتهای عمل اسمز شتاب خروج مواد غیر قندی بیشتر از مواد قندی است به عبارت دیگر درجه خلوص شربت در ابتدای عمل اسمز بیشتر بوده و در انتهای عمل اسمز کمتر است.

دمای دیفوزیون

دما دارای خواص زیر است:

1- سرعت عمل اسمز است

2-اثر بر روی میکرو ارگانیسم ها

3- تغییر در پوسته خارجی سلول

چنانچه دما بیش از حد نصاب باشد در این صورت پکتین وارد شربت شده و خلال یا تفاله حالت صابونی یا لزج پیدا می کند . در اثر حل شدن پکتین و به علت لزج شدن تفاله انتقال خلال در دیفوزیون به سختی انجام می گیرد و ماده خشک تفاله کاهش می یابد و مقدار مواد کلوئیدی در شربت ونیز حجم گل در دکانتور افزایش می یابد ولی مقدار گل ثابت است. چون پکتین حل شده است بنابراین ویسکوزیته شربت افزایش می یابد و با افزایش ویسکوزیته سرعت ترسیب گل در دکانتور و سرعت صاف شدن شربت در صافی ها کاهش می یابد. بهترین دما برای دیفوزیون 72 درجه سانتی گراد است.

     

بقیه در ادامه مطلب

 

عکس العمل یک گونه گیاهی به مقادیر مختلف نیتروژن
ارسال شده توسط سیدمهدی شمس تاریخ ارسال : جمعه ۱۳۸۸/۸/٢٢

نوع مقاله : انگلیسی - کامل

مرتبط با : مرتعداری  - کشاورزی پایدار - اکولوژی - حاصلخیزی - دامپروری

عنوان مقاله  :  Responses of bahiagrass to nitrogen and defoliation.

مرجع مقاله : journal range management

سال انتشار: ٢٠٠٣

تعداد صفحات : ٨ صفحه

دانلود مقاله شماره  ٧٨

چه چیز یک استاد را بهترین می‌سازد؟
ارسال شده توسط سیدمهدی شمس تاریخ ارسال : دوشنبه ۱۳۸۸/۸/۱۸

حتما متن را در ادامه مطلب بطور کامل مطالعه کنیدو نظرخودرابیان کنید

نظرات مستقیم برای فرستنده متن( اقای دکتر حسینی) ارسال خواهد شد

چه چیز یک استاد را بهترین می‌سازد؟

اشاره: مقاله‌ای که می‌خوانید، ترجمه‌ای است از مقاله‌ی “What Makes a Professor the Best” از سایت دانشگاه منهتن (http://www.manhattan.edu/)

برترین استادان:

1- اسامی دانشجویان خود را می‌دانند.

2- قادرند انگیزه و اهداف دانشجویان را توسعه دهند.

3- به کسانی که تلاش می‌کنند، یاری می‌دهند.

4- قادرند عزت نفس دانشجویان را افزایش دهند.

5- در دسترس هستند و به مشکلات دانشجویان توجه و علاقه نشان می‌دهند.

6- از یادگیری فعال و مشارکتی استفاده و دانشجویان را به استفاده از این روش دعوت می‌کنند.

7- از فن‌آوری استفاده می‌کنند.

8- ایثارگر هستند.

9- روش‌های تدریس خود را ارزیابی، بازبینی و روزآمد می‌کنند.

10- تفکر خلاق دارند.

11- نظر دانشجویان را به کار جلب می‌کنند و آن‌ها را با مشاغل آشنا می‌سازند.

12- به همه چیز توجه دارند.

13- علاقه و انگیزه خود را به دانشجویان سرایت می‌دهند.

14- به تدریس در تمام سطوح دانشجویان، از تدریس جبرانی گرفته تا استعدادهای درخشان، علاقه دارند.

15- قادر به جلب علاقه‌ی دانشجویان عادی نسبت به موضوع درس هستند.

16- برای آموزش مهارت‌های عقلی و بیانی وقت اختصاص می‌دهند.

17- بحث‌های دسته‌جمعی دارند و مهارت‌های شان را با جمع به اشتراک می‌گذارند.

18- باید عاشق تدریس باشند، زیرا متناسب با تلاش، تشویق و تأیید نمی‌شوند.

 

 

غربالی درختان میوه
ارسال شده توسط سیدمهدی شمس تاریخ ارسال : دوشنبه ۱۳۸۸/۸/۱۸

نوع مقاله :  پاورپوینت - اسلاید شو ٢٠٠٧

مرتبط با :  بیماری های گیاهی

عنوان مقاله  :  غربالی درختان میوه   shot hole or coryneum blight

مرجع مقاله : تالیف شخصی سایت  www.agri.edo.ir

سال انتشار:   ابان  88

نوع و حجم فایل : 700 کیلو بایت   (دانلود در 3 دقیقه با دایال اپ)

دانلود مقاله شماره 77

-- -